Bábovka s medom a mandľovými lupienkami

29.03.2017

Vláčna bábovka osladená medom. Keď už máme ten mesiac bábovky... :) 

Suroviny 

250 g múka polohrubá
5 ks vajcia
8-10 PL med
100 ml mlieko
1 bal prášok kypriaci do pečiva
1/2 bal cukor vanilkový
100 g Hera
2-3 ČL kôra citrónová
4 PL lupienky mandľové
štipka soľ 

Postup

1. Heru necháme pri izbovej teplote vonku polhodinku, aby zmäkla. Použila som formu na bábovku s priemerom 22 cm.

2. Vajíčka rozdelíme na bielky a žĺtky.

3. V jednej mise zmiešame polohrubú múku s kypriacim práškom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou.

4. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuhého snehu v druhej mise.

5. Do sypkých surovín pridáme pokrájanú Heru, žĺtky a med. Všetko spolu dobre premiešame.

6. Pridáme mlieko a vymiešame cesto. 


7. Pridáme sneh a zľahka, ale poriadne ho vmiešame do cesta 

8. Nakoniec pridáme mandľové lupienky a cesto premiešame. 

9. Do vymastenej a vysypanej formy vlejeme cesto a dáme piecť do vopred rozotriatej rúry na 170 stupňov Celzia 50 minút. Bábovku skontrolujeme vpichnutím špajdle alebo vidličky. Dopečenú bábovku necháme vychladnúť vo forme. Potom ju vyklopíme a môžeme podávať ku kávičke alebo s pohárom mlieka. 

10. Dobrú chuť :)

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky