Pudingový koláč s ovocím
Hľadáte niečo sladké, ale popritom aj ľahké a svieže? Vyskúšajte tento recept na skvelý pudingový koláčik
Suroviny
Na korpus:
110 g múka polohrubá
20 g kakao
štipka soľ
1/2 lyžičky prášok do pečiva
2 lyžice cukor
60 g maslo
2 ks žĺtok
Na krém:
1 bal Dolcela puding premiumm čokoláda
60 g cukor
500 ml mlieko
Na ozdobu: čučoriedky, maliny, černice,... (v prášku/v spreji) šľahačka
Postup
Múku zmiešame s kakaom, soľou, práškom do pečiva a cukrom. Pridáme žĺtky a maslo a vymiesime cesto.
Hotové cesto dáme do chladničky odležať na približne 20 minút. Potom ho vyberieme a rozvaľkáme, aby sa zmestilo do okrúhlej formy (Ø 26 cm).
Cesto dáme do formy tak, aby kúsok prekrýval okraj, spodok popicháme vidličkou a pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C približne 15 - 20 minút. Hotové cesto necháme vychladnúť.
Pudingový prášok zmiešame s cukrom a 6 lyžicami mlieka. Zvyšné mlieko zohrejeme a potom do neho pridáme vymiešaný pudingový prášok.
Za stáleho miešania varíme niekoľko minút, kým puding nezhustne. Potom ho vylejeme na vychladnuté cesto a necháme vychladnúť.
Vychladený koláč dozdobíme kopčekom šľahačky, ovocím, nakrájame a podávame